Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kaszą pęczak i indykiem
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Włoszczyznę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i przesmażamy włoszczyznę. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i słodka papryką.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i oliwy, szklimy cebule pokrojone w piórka. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso z indyka i doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i słodką papryką.
Naczynie żaroodporne smarujemy wewnątrz masłem. Na dno wykładamy warstwę kaszy na nią mięso z indyka a na nie włoszczyznę. Na wierzch układamy cienkie plasterki wędzonego boczku. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 25 minut do zarumienienia.
Włoszczyznę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i przesmażamy włoszczyznę. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i słodka papryką.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i oliwy, szklimy cebule pokrojone w piórka. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso z indyka i doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i słodką papryką.
Naczynie żaroodporne smarujemy wewnątrz masłem. Na dno wykładamy warstwę kaszy na nią mięso z indyka a na nie włoszczyznę. Na wierzch układamy cienkie plasterki wędzonego boczku. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 25 minut do zarumienienia.
robaczek
Czekoladka 2