Sposób przygotowania:
Placki kartoflane z kiszoną kapustą i pieczarkami
Kiszoną kapustę pokroić drobniej, ugotować do miękkości w niedużej ilości wody, po ugotowaniu wodę odlać z kapusty, pieczarki usmażyć z cebulką do odparowania wody, wymieszać z kapustą, pieprzem mielonym, cukrem, bułką tartą, solą.
Ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do ziemniaków na placki, ziemniaki wyłożyć na sito drobne oczka aby odciekł sok z ziemniaków, wodę delikatnie odlać i dodać ziemniaki z sita do osadu z maczki mączki ziemniaczanej.
Dodać startą na tarce cebulę, przyprawy, żółtka, kucharka, mąkę tortową, ubitą pianę z białek, wymieszać i od razu smażyć placki.
Na gorący olej kłaść cienką warstwę placka, na placek łyżkę nadzienia rozsmarować i drugą cienką warstwę placka, piec na większym ogniu rumiane placki z każdej strony.
Podawać z na ciepło z barszczem czerwonym do picia.
Ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do ziemniaków na placki, ziemniaki wyłożyć na sito drobne oczka aby odciekł sok z ziemniaków, wodę delikatnie odlać i dodać ziemniaki z sita do osadu z maczki mączki ziemniaczanej.
Dodać startą na tarce cebulę, przyprawy, żółtka, kucharka, mąkę tortową, ubitą pianę z białek, wymieszać i od razu smażyć placki.
Na gorący olej kłaść cienką warstwę placka, na placek łyżkę nadzienia rozsmarować i drugą cienką warstwę placka, piec na większym ogniu rumiane placki z każdej strony.
Podawać z na ciepło z barszczem czerwonym do picia.
ciasteczka
ziutula
Dziękuję i polecam, smaczna odmiana placków...
biedroneczki
ziutula
są smaczne, polecam
lukrowanepierniczki