Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kaszą
Kaszę gryczaną i soczewicę ugotować. Cebulę obrać , drobno posiekać i podsmażyć. Pieczarki obrać , pokroić i podsmażyć. Słonecznik podsmażyć na lekko otłuszczonej patelni. Ser pokroić w kostkę i krótko podsmażyć na tłuszczu. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
Do kaszy dodać ser , słonecznik i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym i Vegetą. Połowę kaszy przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Soczewicę zmiksować blenderem wymieszać z pieczarkami, cebulą i marchewką. Doprawić Vegetą.
Wyłożyć na kaszę a na soczewicę wyłożyć resztę kaszy. Piec przykryte ok 1 h w temp 180 stopni.
Do kaszy dodać ser , słonecznik i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym i Vegetą. Połowę kaszy przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Soczewicę zmiksować blenderem wymieszać z pieczarkami, cebulą i marchewką. Doprawić Vegetą.
Wyłożyć na kaszę a na soczewicę wyłożyć resztę kaszy. Piec przykryte ok 1 h w temp 180 stopni.
małe_miki