Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Zapiekanka z kaszy gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z kaszą gryczaną.

Zapiekanka z kaszy gryczanej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka z kaszy gryczanej

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z kaszy gryczanej
Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, połową wykładamy dna dwóch niedużych naczynek do zapiekania. Przykrywamy warstwą kaszy gryczanej. Zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami. Przykrywamy pozostałą kiełbasą. Polewamy sokiem pomidorowym z puszki. Na nie wykładamy pozostałą kaszę, na którą posypujemy pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy pokrojoną w słupki mozzarellą. Pieczemy około 12 minut w 180 stopniach.
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, połową wykładamy dna dwóch niedużych naczynek do zapiekania. Przykrywamy warstwą kaszy gryczanej.
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Przykrywamy pozostałą kiełbasą. Polewamy sokiem pomidorowym z puszki.
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Na nie wykładamy pozostałą kaszę, na którą posypujemy pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy pokrojoną w słupki mozzarellą.