Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekanka z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pożywna i smaczna.

Zapiekanka z kiszoną kapustą

Składniki:

Zapiekanka z kiszoną kapustą

 

  • 40dag.mielonej wołowiny,
  • 40dag.mielonej wieprzowiny,
  • 1kg.kapusty kiszonej,
  • 8dużych ziemniaków,
  • 3cebule,
  • 1szkl.soku jabłkowego,
  • 1\2szkl.bulionu,
  • 2łyzki przecieru pomidorowego,
  • słodka papryka,
  • tymianek,
  • olej,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z kiszoną kapustą
Ziemniaki ugotować w mundurkach,obrać,pokroić w plasterki.Do kapusty dodać sok jabłkowy,bulion i dusić ok.40min.Mięso przyprawić solą,pieprzem i słodką papryką,obsmażyć na suchej patelni teflonowej,mieszając.Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju,pod koniec smażenia dodać mięso,przecier pomidorowy i dusić 10-15min.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i układać w nim warstwami,;połowę ziemniaków posypanych tymiankiem,połowę mięsa,2\3kapusty posypanej tymiankiem.Całość zapiekać ok.30min.w 180"C.