Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczakiem i mozzarellą 4
1. Cebulę obrać, grubo posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory rozgnieść widelcem. W garnku rozgrzać połowę oliwy. Usmażyć na niej na szklisto cebulę. Dodać czosnek, pomidory i koncentrat. Doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć płomień i gotować 20 min. Doprawić. 2. W drugim garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucić makaron, gotować 10 min. Odcedzić i przelać zimną wodą. Mozzarelle osączyć z zalewy, pokroić w cienkie plasterki. 3. Zioła posiekać, dodać do sosu pomidorowego. Umyte filety zrumienić z obu stron na pozostałej oliwie. Zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem. Następnie pociąć w cienkie plasterki. 4. W żaroodpornym naczyniu ułożyć makaron i mięso, polać sosem pomidorowym. Na wierzchu rozłożyć plastry mozzarelli. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 30 min.