Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami
Makaron (np. świderki) gotujemy al dente. Pora i pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na 2 łyżeczkach oliwy. Dodać przyprawy: sól, pieprz, curry, gałkę muszkatołową - według uznania. Przygotować zalewę z 2 jaj oraz z 2 jogurtów naturalnych poprzez zmiksowanie ich razem. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Naczynie żaroodporne posmarować odrobiną oliwy, następnie warstwami wyłożyć przygotowane składniki: na spód pokrojonego kurczaka, przykryć ugotowanym al dente makaronem, a następnie wyłożyć przysmażone warzywa, całość zalać wcześniej przygotowaną zalewą jajeczną. Zapiekankę piec w temperaturze około 180 st. przez 20-30 min. Smacznego :)
paulka104