jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Zapiekanka z łazankami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zapiekanka z łazankami wspaniału obiad każdego dnia

Zapiekanka z łazankami

Składniki:

Zapiekanka z łazankami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z łazankami
Z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, cienko rozwałkować.
Gdy przeschnie, pokrajać łazanki i ugotować w dużej ilości osolonej wody. Ugotowane łazanki odcedzić, przelać zimną wodą.
Kiełbasę umyć, pokrajać na cienkie plasterki, przesmażyć na patelni w tłuszczu wraz z obranymi i pokrajanymi na paseczki pieczarkami.
Łazanki wymieszać z kiełbasą, ułożyć w w kamiennym rondlu, posmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką.
Posypać po wierzchu utartym na tarce o dużych oczkach serem. Zapiekać 1/2 godziny w gorącym piekarniku.