Sposób przygotowania:
Zapiekanka z łazankami
Z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, cienko rozwałkować.
Gdy przeschnie, pokrajać łazanki i ugotować w dużej ilości osolonej wody. Ugotowane łazanki odcedzić, przelać zimną wodą.
Kiełbasę umyć, pokrajać na cienkie plasterki, przesmażyć na patelni w tłuszczu wraz z obranymi i pokrajanymi na paseczki pieczarkami.
Łazanki wymieszać z kiełbasą, ułożyć w w kamiennym rondlu, posmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką.
Posypać po wierzchu utartym na tarce o dużych oczkach serem. Zapiekać 1/2 godziny w gorącym piekarniku.
Gdy przeschnie, pokrajać łazanki i ugotować w dużej ilości osolonej wody. Ugotowane łazanki odcedzić, przelać zimną wodą.
Kiełbasę umyć, pokrajać na cienkie plasterki, przesmażyć na patelni w tłuszczu wraz z obranymi i pokrajanymi na paseczki pieczarkami.
Łazanki wymieszać z kiełbasą, ułożyć w w kamiennym rondlu, posmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką.
Posypać po wierzchu utartym na tarce o dużych oczkach serem. Zapiekać 1/2 godziny w gorącym piekarniku.