Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem i pieczarkami
Pieczarki świeże dokładnie myję, kroję w kostkę. Cebulę dokładnie obieram i kroję w drobną kostkę.
Świeży i umyty szpinak drobno siekam. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i pieczarki doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy aż się wszystko zarumieni.
Na koniec dodajemy szpinak. Mieszamy jeszcze ok 2 minuty i wyłączamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji ale najlepiej by był lekko twardawy. Odcedzamy. W dużej misce łączymy ze sobą makaron, pieczarki, kukurydzę, natkę.
W osobnej misce łączymy składniki sosu. Ser rwiemy na mniejsze kawałki dodajemy do miski. Mieszamy.
Przekładamy do foremki do zapiekania. Pieczemy przez ok 25 min w 200 stopniach. Smacznego.
Świeży i umyty szpinak drobno siekam. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i pieczarki doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy aż się wszystko zarumieni.
Na koniec dodajemy szpinak. Mieszamy jeszcze ok 2 minuty i wyłączamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji ale najlepiej by był lekko twardawy. Odcedzamy. W dużej misce łączymy ze sobą makaron, pieczarki, kukurydzę, natkę.
W osobnej misce łączymy składniki sosu. Ser rwiemy na mniejsze kawałki dodajemy do miski. Mieszamy.
Przekładamy do foremki do zapiekania. Pieczemy przez ok 25 min w 200 stopniach. Smacznego.