Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem, kiełbasą i pieczarkami
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Kiełbasę pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić. Dodać do cebuli. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jajko roztrzepać ze śmietaną. Dodać sól, pieprz, majeranek, paprykę ostrą i słodką.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron. Dodać usmażone pieczarki z kiełbasą. Pomidora umyć, pokroić w kosteczkę i przełożyć do naczynia. Wszystko dokładnie wymieszać.
Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem. Na wierzch zetrzeć zer żółty.
Piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron. Dodać usmażone pieczarki z kiełbasą. Pomidora umyć, pokroić w kosteczkę i przełożyć do naczynia. Wszystko dokładnie wymieszać.
Zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem. Na wierzch zetrzeć zer żółty.
Piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach.