Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem i pieczarkami
Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem dwóch łyżek oliwy. Wylewamy na cedzak, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na trzech łyżkach oliwy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, po czym dodajemy do cebuli i całość podsmażamy. W osobnej głębszej patelni na czterech łyżkach oliwy podsmażamy mięso mielone oraz pokrojoną w kostkę polędwicę drobiową. Do podsmażonego mięsa i polędwicy dodajemy cebulę z pieczarkami oraz pomidory z puszki. Całość dusimy pod przykryciem ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron i starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Dokładnie mieszamy i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zapiekamy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.