Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zapiekanka z mielonego mięsa indyczego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dietetyczna zapiekanka z mięsa indyczego i fasolki

Zapiekanka z mielonego mięsa indyczego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka z mielonego mięsa indyczego

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z mielonego mięsa indyczego
Cebule obieramy i kroimy w krążki, pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Fasolkę szparagowa gotujemy do miękkości we wrzącej wodzie - odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebule, podsmażamy po czym dodajemy pieczarki i dusimy razem do miękkości, następnie w naczyniu do zapiekania układamy pieczarki z cebulą, mięso mielone i fasolkę szparagową, całość zapiekamy około 40 minut w piekarniku w 180 stopniach. Smacznego
Zapiekanka z mielonego mięsa indyczego
na patelni przygotowujemy cebule z pieczarkami
Zapiekanka z mielonego mięsa indyczego
nastepnie w naczyniu układamy warstwami cebulę z pieczarkami
Zapiekanka z mielonego mięsa indyczego
nastepnie nakładamy warstwę miesa mielonego
Zapiekanka z mielonego mięsa indyczego
oraz warstwę fasolki szparagowej całość zapiekamy