Sposób przygotowania:
Zapiekanka z mięsem i kalarepkąEtap 1

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić.
Etap 2

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju.
Etap 3

Dodać tartą kalarepkę, oprószyć ją solą, smażyć na średnim ogniu, aż zacznie się rumienić.
Etap 4

Dodać mięso, podsmażyć.
Etap 5

Do mięsa dodać passatę. Gotować na dużym ogniu bez przykrycia ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Etap 6

Makaron rozłożyć w naczyniu do zapiekania.
Etap 7

Mięso z sosem wylać na makaron. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na mięsie.
Etap 8

Zapiekankę piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut.