Sposób przygotowania:
Zapiekanka z papryki i mielonego mięsa
Paprykę umyć, przekroić, wyciąć gniazda nasienne,miąższ pokroić na paseczki. Cebulę obrać, pokroić w pierścienie. Dwie łyżki oleju rozgrzać na patelni, wrzucić paprykę i cebulę, podsmażyć, wlać szklankę wody i dusić przez 8-10 min. Mięso wyłożyć do miski, dodać żółtka, tartą bułkę przyprawić solą i pieprzem dobrze wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220stC. Paprykę i cebulę przyprawić solą, pieprzem cayenne i papryką. Naczynie do zapiekania wysmarować łyżką oleju, wyłożyć paprykę , a następnie mięso, posypać serem i wstawić do piekarnika. Zapiekać 20 minut. Danie podawać posypane natką pietruszki.