Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zapiekanka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowa zapiekanka- idealna na kolację.

Zapiekanka z pieczarkami

Składniki:

Zapiekanka z pieczarkami

 

  • 2 sztuki bagietka lub bułka paluch,
  • 10 dag pieczarki,
  • 2 łyżki masło,
  • 1/2 sztuki cebula,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 3 łyżki ser żółty starty,
  • 1 łyżka oliwa,
  • 2 łyżki sos pomidorowy lub keczup

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pieczarkami
Bagietkę lub bułkę palucha przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Poddusić je na masełku do miękkości doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cebulę posiekać w kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Bułkę posmarować sosem pomidorowym lub keczupem, następnie układać po kolei- pieczarki, cebulkę. Całość posypać startym serem żółtym i zapiec przez około 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Tagi:

sery sosy ser