Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekanka z pierożkami ravioli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Papryki można użyć w jednym kolorze,ale żeby ładniej wyglądała,ja daję w 3 różnych kolorach!

Zapiekanka z pierożkami ravioli

Składniki:

Zapiekanka z pierożkami ravioli

 

  • 1 cebula,
  • 3 strąki papryki,
  • 1 puszka pomidorów,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka suszonych włoskich ziół,
  • sól i pieprz,
  • 1 łyżeczka bulionu instant,
  • 50dag.pierożków ravioli,
  • 25dag.mozzarelli,
  • 15dag.startego sera żółtego,
  • 15dag.startego parmezanu,

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pierożkami ravioli
Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na oliwie,dodać włoskie zioła,zasmażyć.Następnie dodać pomidory z zalewą,rozdrobnić,wlać 200ml.wody,zagotować,przyprawić bulionem,gotować ok.30min.na średnim ogniu.Paprykę pokroić w paseczki i dodać do sosu na 10min.przed końcem gotowania,przyprawić.Pierożki ravioli ugotować wg.przepisu na opakowaniu,mozzarellę pokroić.W naczyniu żaroodpornym układać na przemian ravioli z sosem i mozzarellą,posypać startymi serami i piec ok.25min.w 200"C.

Tagi:

sery zioła ser