nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i kozim serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealna jako dodatek do potraw lub jako samodzielne danie, nie da się jej popsuć, szybko się robi i jest pyszna

Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i kozim serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i kozim serem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i kozim serem
Bakłażana płuczemy, kroimy w 0,5 cm plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy 2 łyżkami oliwy, solimy i pieprzymy. Pomidory płuczemy,kroimy w plastry, polewam,y pozostałymi dwoma łyżkami oliwy, solimy,pieprzymy i wkładamy do piekarnika na 180 stopni (termoobieg) na 15 minut. W między czasie trzemy ser na tarce na dużych oczkach. Wyciągamy zapiekankę, wyłączamy piekarnik i posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarniku na kilka minut aż ser się roztopi. Smacznego
Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i kozim serem
Bakłażana kroimy na 0,5 cm plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym
Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i kozim serem
Pomidory płuczemy, kroimy w plastry i układamy na bakłażana
Zapiekanka z pomidorami, bakłażanem i kozim serem
Zapiekamy w piekarniku na 180 stopni przez 15 minut