Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Zapiekanka z porów i mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cieplutka Zapiekanka z porów i mięsa

Zapiekanka z porów i mięsa

Składniki:

Zapiekanka z porów i mięsa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z porów i mięsa
Obieramy ziemniaki, opłukujemy i kroimy w plasterki. Czyścimy pory i opłukujemy, przycinamy zielone liście a łodygi białe kroimy w poprzek na kawałki o długości 3 cm. następnie dusimy na tłuszczu. Ziemniaki i pory mieszamy z mięsem dodając pieprz i sól, Zalewamy to niewielką ilością wody i dusimy ok 30 minut. Miękkie ziemniaki zalewamy śmietaną i wkładamy do gorącego piekarnika na 10 minut. Na koniec posypujemy całość zieleniną. Smacznego :)