p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zapiekanka z różnymi dodatkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zapiekanka z kartofli i mięsno-warzywnych dodatków

Zapiekanka z różnymi dodatkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekanka z różnymi dodatkami

 

  • 1,5 kg kartofli,
  • 50 dag mięsa gulaszowego z indyka,
  • 30 dag boczku wędzonego,
  • 35 dag kiełbasy zwyczajnej,
  • 40 dag mrożonki leczo z Hortexu,
  • 30 dag pieczarek,
  • 1 szt. cebula,
  • do smaku sól, pieprz i papryka,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z różnymi dodatkami
Smarujemy blachę oliwą, na spód wykładamy surowe mięso z indyka pokrojone w plastry, doprawiamy solą pieprzem i papryką, posypujemy pokrojoną w kostkę cebulą, rozkładamy połowę kartofli pokrojonych w plastry, doprawiamy, układamy połowę pokrojonych w plastry pieczarek, na nich plasterki kiełbasy, plasterki pozostałych kartofli, doprawiamy, przykrywamy je mrożonką leczo z Hortexu. Na mrożonce układamy pozostałe pokrojone pieczarki, ostatnią warstwą mają być plasterki boczku. Pieczemy w temp. 180 stopni 60 minut.
Zapiekanka z różnymi dodatkami
widac składniki warzywne wchodzące w skład zapiekanki