Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z rybą i cukiniąETAP 1:
Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej, posolić i odstawić. Kiedy puści sok przepłukać na sicie, dobrze odcisnąć.
ETAP 2:
Odsączoną cukinię dodać do ugotowanego makaronu. Łososia odsączyć z zalewy, rozdrobnić na mniejsze części i też wrzucić do makaronu.
Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania (średnica 23 cm)
ETAP 3:
Śmietanę rozmącić z jajkami, przyprawić pieprzem, bazylią i odrobiną soli.
Dodać połowę startego, żółtego sera i wylać na makaron z dodatkami. Powciskać pomidorki koktajlowe w przestrzenie między makaronem i wyłożyć resztę żółtego sera.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 40 min. Smacznego :)
SylaUla