milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Zapiekanka z rybą i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zapiekankę z rybą i porem zawsze jem z ketchupem

Zapiekanka z rybą i porem

Składniki:

Zapiekanka z rybą i porem

 

  • sos francuski
  • 2 filety z mintaja
  • opakowanie makaronu
  • 2 pory
  • kostka żółtego sera
  • tymianek
  • sól

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z rybą i porem
Białe i jasnozielone części pora kroimy na kawałki i gotujemy około 8 minut w osolonej wodzie. Rybę kroimy na małe kawałki, posypujemy tymiankiem i solą. Sos francuski podgrzewamy w garnuszku. Słoik po sosie napełniamy do 1/4 wysokości wodą i wlewamy do garnuszka. Naczynie żaroodporne lekko smarujemy masłem i wlewamy cienką warstwę sosu. Wkładamy warstwami makaron, rybę, pory, sos aż do wyczerpania składników. Na wierchu zapiekankę posypujemy startym serem. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez 12 minut.