Sposób przygotowania:
Zapiekanka z rybką
Rybę zanurzyć w jajku, obtoczyć w mące i przyprawić solą, pieprzem itp. (jak kto lubi). Lekko obsmażyć z obu stron. Na tym samym oleju dusić: pokrojoną drobno cebulę, pora w dzwoneczki, startą na tarce o grubych oczkach marchew i pietruszkę. Gdy warzywa zmiękną dodajemy pomidory z zalewą, bulion i jeszcze trochę dusimy, przyprawiamy wg uznania.
Na dnie natłuszczonej formy do pieczenia układamy rybę, potem warzywa, na wierzch starty ser. Zapiekamy w temp. 180 st.C przez 45 minut. Przed podaniem dekorujemy pokrojoną drobno natką pietruszki. Smacznego.
Na dnie natłuszczonej formy do pieczenia układamy rybę, potem warzywa, na wierzch starty ser. Zapiekamy w temp. 180 st.C przez 45 minut. Przed podaniem dekorujemy pokrojoną drobno natką pietruszki. Smacznego.