Sposób przygotowania:
Zapiekanka z sosem spaghetti Łowicz
Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, opłukać i osuszyć na lnianej ściereczce. Ziemniaki podsmażyć w kilku porcjach na maśle z obu stron na złoty kolor. Usmażone ziemniaki odsączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach.Mięso mielone podsmażyć na oleju, rozdzielając widelcem na małe kawałki. Dodać sos spaghetti Łowicz wymieszać i podgrzać 3 minuty. Pieczarki umyć obrać pokroić w plasterki i podusić na maśle Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, wyłożyć plasterkami ziemniaków na ziemniaki położyć część pieczarek, na pieczarki mięso mielone z sosem , znów pieczarki , na pieczarki drugą warstwę ziemniaków. Zapiekankę włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec 30 minut. Podawać posypaną natką pietruszki lub suszonym majerankiem
js28
PaniMISIOWA