Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekanka z żołądków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekanka z żołądków

Zapiekanka z żołądków

Składniki:

Zapiekanka z żołądków

 

  • 25 dag drobiowych żołądków
  • 30 dag ryżu
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 pory, posiekane
  • ½ kostki rosołowej
  • 10 dag żółtego sera, startego
  • 3 łyżki masła
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z żołądków

Aby przygotować pyszną zapiekankę z żołądków, należy żołądki ugotować do miękkości w wodzie z kostką rosołową, zmielić w maszynce. Pory zeszklić na oleju. Ryż gotować 12 minut, odcedzić, wymieszać z masłem. Cebulę i żołądki podsmażyć na oleju.  W naczyniu żaroodpornym wymieszać żołądki z cebulą, ryż, pory, przyprawić solą i pieprzem, posypać startym serem, zapiekać około 20 minut.


Tagi:

ryż sery ser