Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemnaiczana z rybą
Gotuję ziemniaki do miękkości i lekko wystudzam. Ryby obtaczam w panierce. Najpierw w jajku potem w bułce tartej i przyprawie do ryby. Smaruję następnie formę tłuszczem, kładę pokrojone w plastry ziemniaki (połowę porcji) i posypuję przyprawą do ziemniaków. Układam pokrojoną rybę. Przykrywam mozzarellą i pokrojonymi oliwkami. Posypuję oregano. Przykrywam je drugą częścią ziemniaków i posypuję przyprawami przyprawą do ziemniaków. Piekę całość ok 15 minut na termoobiegu. Ostrożnie wyjmuję z formy za pomocą odpowiedniej łopatki. Podaję z pesto.
![Zapiekanka ziemnaiczana z rybą Zapiekanka ziemnaiczana z rybą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-ziemnaiczana-z-ryba-284777.jpg)
![Zapiekanka ziemnaiczana z rybą Zapiekanka ziemnaiczana z rybą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-ziemnaiczana-z-ryba-284778.jpg)
![Zapiekanka ziemnaiczana z rybą Zapiekanka ziemnaiczana z rybą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-ziemnaiczana-z-ryba-284779.jpg)
![Zapiekanka ziemnaiczana z rybą Zapiekanka ziemnaiczana z rybą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-ziemnaiczana-z-ryba-284780.jpg)