Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z brokułem
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Pokroić na grube plastry. Brokuła podzielonego na różyczki ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kosteczkę o zeszklić na oleju. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i razem usmażyć. Kiełbasę pokroić w kostkę i również usmażyć.
Jajko rozmącić, dodać śmietanę, pokruszoną mozzarellę i wymieszać. Można doprawić pieprzem i ostrą papryką.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę ziemniaków, brokuła, pieczarek i kiełbasy. Zalać sosem jajecznym. Całość wyłożyć drugi raz i znów zalać sosem. Posypać startym żółtym serem.
Piec ok. 30 minut.
Cebulę pokroić w kosteczkę o zeszklić na oleju. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i razem usmażyć. Kiełbasę pokroić w kostkę i również usmażyć.
Jajko rozmącić, dodać śmietanę, pokruszoną mozzarellę i wymieszać. Można doprawić pieprzem i ostrą papryką.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę ziemniaków, brokuła, pieczarek i kiełbasy. Zalać sosem jajecznym. Całość wyłożyć drugi raz i znów zalać sosem. Posypać startym żółtym serem.
Piec ok. 30 minut.