Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami
Mięso podsmażyć, dodać przecier pomidorowy, przyprawić sola, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusić pod przykryciem.
Ziemniaki ugotować. 2/3 ugotowanych ziemniaków pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na to wylać mięso. Na mięsie ułożyć pokrojone ogórki oraz pora. Dodać resztę ziemniaków. Przykryć startym żółtym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
Ziemniaki ugotować. 2/3 ugotowanych ziemniaków pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na to wylać mięso. Na mięsie ułożyć pokrojone ogórki oraz pora. Dodać resztę ziemniaków. Przykryć startym żółtym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.