Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z sosem pieczarkowym
Ziemniaki obrać pokroić w łódeczki, opłukać i osuszyć z wody. Filet oczyścić, pokroić na małe kawałki. Przyprawić rozmarynem, przyprawami do kurczaka i majerankiem. Posolić. Odstawić na min 30min. Nastepnie usmażyć na odrobinie oleju.
Pieczarki obrać pokroić w półplasterki i usmażyć z dodatkiem soli. Brokuł podzielić na różyczki , lekko posiekać i obgotować (ok.2min).
Do naczynia wlać olej (ok. pół szklanki). Dodać łyżeczkę: soli, rozmarynu, przyprawy do ziemniaków i lubczyku. Wymieszać dokładnie. Wrzucić do tego ziemniaczane łódeczki i dokładnie wymieszać, by ziemniaki obtoczyły się w przyprawach. Następnie wrzucić kurczaka, pieczarki i brokuł i wymieszać wszystko razem.
Formę wyłożyć folią aluminiową. Wsypać wszystko i wyrównać.
Zapiekać w piakarniku nagrzanym do 180*C , przez ok 40min-1h.
Polać przygotowanym sosem pieczarkowym.
Pieczarki obrać pokroić w półplasterki i usmażyć z dodatkiem soli. Brokuł podzielić na różyczki , lekko posiekać i obgotować (ok.2min).
Do naczynia wlać olej (ok. pół szklanki). Dodać łyżeczkę: soli, rozmarynu, przyprawy do ziemniaków i lubczyku. Wymieszać dokładnie. Wrzucić do tego ziemniaczane łódeczki i dokładnie wymieszać, by ziemniaki obtoczyły się w przyprawach. Następnie wrzucić kurczaka, pieczarki i brokuł i wymieszać wszystko razem.
Formę wyłożyć folią aluminiową. Wsypać wszystko i wyrównać.
Zapiekać w piakarniku nagrzanym do 180*C , przez ok 40min-1h.
Polać przygotowanym sosem pieczarkowym.