Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z warzywkami
Brytfannę smaruję tłuszczę. ziemniaki obieram, myję, kroję w talarki o grubości 0,5cm i układam na dnie brytfanny tak aby się lekko nachodziły. Lekko solę. Mięso mielone smażę na patelni. Cebulkę obieram, siekam i dorzucam do mięsa - mieszam i podsmażam aż mięso się zetnie. Całość doprawiam solą, pieprzem i papryką do smaku. W tym czasie siekam kapustę pekińską a marchew obieram i ścieram na tarce. W kubeczku robię sos. Mieszam jogurt naturalny z ketchupem, majonezem, chrzanem, suszonym koperkiem i doprawiam do smaku wh upodobań przyprawami. Na ziemniaki kładę pól posiekanej kapusty pekińskiej i lekko oblewam sosem.Następnie kładę mięso mielone z cebulką oraz startą marchew i resztę kapusty. Na wierzch wylewam resztę sosu. Na samą górę kładę ser żółty - ja użyłam sera w plastrach (ok 7 sztuk) albo można użyć w kostce i zetrzeć na tarce. Piekę około 35 minut w temp 180C.