Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczano-brokułowa
Ziemniaki obrać , ugotować około 20 minut, odcedzić, ostudzić i pokroić w talarki.Brokuły opłukać, podzielić na różyczki i gotować przez 10 minut w osolonej wodzie,odcedzić.Cebulę obrać i pokroić w talarki. Na patelnię dać olej olej i wsypać cebulę, smażyć przez 3 minut a następnie dusić pod przykryciem przez 3 minuty. Cebulę przełożyć na talerz i do tego samego garnka wsypać mięso mielone,dodać soli i pieprzu, smażyć przez 10 minut. Do garnka wlać śmietanę i dodać serek topiony, podgrzewać przez 10 minut, serek musi się roztopić, ostudzić. Po przestudzeniu dodać soli, pieprzu i jajko , rozbełtać dokładnie widelcem.Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotować naczynie do zapiekania, na spodzie ułożyć ziemniaki, następnie cebulę, mięso mielone i brokuły. Wszystko zalać kremem serowo-jajecznym a następnie posypać mozzarellą. Zapiekać 20 minut w piekarniku w 180 stopniach. Podawać ciepłą.