Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczano-warzywna z rybą
Piekarnik nagrzej do 160*C W misce połącz na jednolitą masę jaja, śmietanę, pieprz Koper i szczypiorek pokrój na drobno. Do żaroodpornego naczynia na spód wkrój kilka kawałków masła lub wysmaruj je olejem. Ziemniaki pokrój w krążki nie zbyt grube kawałki. Poukładaj tak aby przykryć dno. Następnie wysyp mieszankę i rozłuż ją po ziemniakach. Na to wkrój świeżego pora. Teraz poukładaj na warzywach rybkę. Na to polej przygotowaną wcześniej śmietanę z jajami. Włóż do pieczenia na 30 min w temp 160*C Po tym czasie wyłóż z piekarnika i zetrzyj ser na grubych oczkach i posyp kurkumą. Gdy ser się rozpuści przykryj go koprem i szczypiorem i kolejną warstwą sera. Zapiekaj aż ser się zezłoci. Smacznego