natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Zapiekanki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanka to idealny sposób na urozmaicenie posiłków.

Zapiekanki.

Składniki:

Zapiekanki.

 

  • 4 bagietki
  • 40 dag. żółtego sera
  • 20 dag. pieczarek
  • 4 parówki
  • pół pęczka szczypiorku
  • keczup
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki.
Ser ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Pieczarki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy je w średniej grubości plasterki. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobniutko siekamy. Parówki kroimy w talarki. Bagietki kroimy na połowę wzdłuż. Każdą z nich smarujemy odrobiną masła. Na każdej z nich kładziemy warstwę pieczarek, parówki i posypujemy to serem, a później odrobinę szczypiorku. Piekarnik nagrzewamy do 190 ‘C. Bagietki pieczemy ok. 20-30 minut (na złoty kolor). Przed podaniem zapiekanki polewamy ją keczupem.