natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Zapiekanki 3.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanki idealnie nadają się na rodzinną kolację.

Zapiekanki 3.

Składniki:

Zapiekanki 3.

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki 3.
Każdą kromkę chleba smarujemy osobno cieniutką warstwą masła. Cebulę myjemy pod wodą, osuszamy i obieramy ze skórki. Cebulę drobniutko siekamy. Dodajemy ją do mielonego mięsa i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdą kromkę kładziemy przygotowaną mięsną masę i rozsmarowujemy ją po całej kromce (grubo). Następnie na każdą kromkę kładziemy po plasterku żółtego sera. Nagrzewamy piekarnik do 180’C i pieczemy zapiekanki do czasu aż ser się roztopi. Przed podaniem zapiekanek polewamy ja keczupem. Podajemy je wyłącznie ciepłe!