Sposób przygotowania:
Zapiekanki 4.
Bagietki pokroić wzdłuż na kromki o grubości ok. 1-1,5 cm. Następnie każdą kromkę posmarować cienką warstwą masła. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Pieczarki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć oraz pokroić w plasterki. Cebulę opłukać i obrać oraz drobniutko posiekać. Szynkę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Wrzucić na niego pokrojone grzyby wraz z posiekaną cebulą. Podsmażyć na złoto. Na każdej kromce należy układać warstwami szynkę, pieczarki z cebulą i na wierzch posypać serem. Wszystkie kromki poukładać na blaszce do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180’C. Włożyć blaszki. Zapiekanki zapiekać aż ser się rozpuści. Przed podaniem polać keczupem. Podawać wyłącznie ciepłe!