natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Zapiekanki 4.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanki są dobre, ponieważ wykonane własnoręcznie.

Zapiekanki 4.

Składniki:

Zapiekanki 4.

 

  • 2 bagietki
  • 40 dag. żółtego sera
  • 25 dag. szynki konserwowej
  • 20 dag. pieczarek
  • 1 cebula
  • masło
  • keczup

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki 4.
Bagietki pokroić wzdłuż na kromki o grubości ok. 1-1,5 cm. Następnie każdą kromkę posmarować cienką warstwą masła. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Pieczarki dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć oraz pokroić w plasterki. Cebulę opłukać i obrać oraz drobniutko posiekać. Szynkę pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Wrzucić na niego pokrojone grzyby wraz z posiekaną cebulą. Podsmażyć na złoto. Na każdej kromce należy układać warstwami szynkę, pieczarki z cebulą i na wierzch posypać serem. Wszystkie kromki poukładać na blaszce do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180’C. Włożyć blaszki. Zapiekanki zapiekać aż ser się rozpuści. Przed podaniem polać keczupem. Podawać wyłącznie ciepłe!

Tagi:

sery ser szynka