Sposób przygotowania:
Cukinia zapiekana z mięsem, ryżem i szpinakiem
Szpinak myjemy i odsączamy z wody. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na dwie połowy, wyciągamy że środka miąższ i kroimy na bardzo drobno.
Szpinak kroimy na drobno. Pokrojone warzywa i mięso przekładamy na rozgrzany olej i smażymy przez około 10 minut.
Dodajemy ryż i doprawiamy do smaku, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia.
W międzyczasie kroimy żółty ser i blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Do cukinii wkładamy przygotowany farsz i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut i wyjmujemy z piekarnika, posypujemy pokrojonym serem i dopiekamy jeszcze przez około 5 minut.
Szpinak kroimy na drobno. Pokrojone warzywa i mięso przekładamy na rozgrzany olej i smażymy przez około 10 minut.
Dodajemy ryż i doprawiamy do smaku, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia.
W międzyczasie kroimy żółty ser i blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Do cukinii wkładamy przygotowany farsz i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut i wyjmujemy z piekarnika, posypujemy pokrojonym serem i dopiekamy jeszcze przez około 5 minut.