Sposób przygotowania:
Zapiekanki z papryką i mozarellą
1. Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na duzych oczkach tarki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w dość drobną kostkę. Warzywa wrzucamy na patelnię i dusimy chwilę, do momentu, aż wyparuje woda. Farsz wrzucamy do miski. 2. W czasie, gdy baza farszu stygnie, bułki przekrawamy na pół, po czym układamy je na blaszce i każdą z nich smarujemy łyżeczką pesto. 3. Ser żółty kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek z papryką. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. 4. Farsz rozkładamy równomiernie na bułkach, na górze każdej układamy po kulce mozarelli. 5. Piekarnik nagrzewamy do ok. 160 stopni, po czym pieczemy zapiekanki do momentu aż staną się chrupkie, a ser się rozpuści. 6. Podajemy na gorąco, opcjonalnie z keczupem,