Sposób przygotowania:
Zapiekanki z pieczarkami i parmezanem
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i dodajemy do cebuli. Dusimy do momentu, aż z pieczarek odparuje woda. Doprawiamy je pieprzem i solą.
Bagietkę przecinamy na pół i następnie jeszcze kroimy ją wzdłuż, tak, by powstały cztery zapiekanki.
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Smarujemy bagietkę.
Kładziemy pieczarki na bagietce, posypujemy startym parmezanem. Pieczemy przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni do momentu, aż ser się rozpuści, a bułka zarumieni.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i dodajemy do cebuli. Dusimy do momentu, aż z pieczarek odparuje woda. Doprawiamy je pieprzem i solą.
Bagietkę przecinamy na pół i następnie jeszcze kroimy ją wzdłuż, tak, by powstały cztery zapiekanki.
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Smarujemy bagietkę.
Kładziemy pieczarki na bagietce, posypujemy startym parmezanem. Pieczemy przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni do momentu, aż ser się rozpuści, a bułka zarumieni.