Sposób przygotowania:
Zapiekanki ze wszystkim
Cebulę obrać pokroić w paski lub w drobną kosteczkę i usmażyć na patelni.
Do miski wrzucić mięso, dodać jedno jajko trochę posolić wsypać łyżeczkę pieprzu i
wymieszać z cebulą. Dodać pokrojony pomidor trochę papryki słodkiej. Mąkę wsypać do talerza, natomiast jajka roztrzepać w innym naczyniu.
Bułki rozkroić w poprzek. Każdą część bułki namoczyć w jajku i rozsmarować farsz jeszcze raz namoczyć w jajku i obsypać mąką. Na patelni rozgrzać olej , bułki układać do smażenia spodem, chwilę zasmażyć i odwrócić na drugą stronę i smażymy około 2 min.
Wyjąć na talerz. Najbardziej smakują ciepłe z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej.
Do miski wrzucić mięso, dodać jedno jajko trochę posolić wsypać łyżeczkę pieprzu i
wymieszać z cebulą. Dodać pokrojony pomidor trochę papryki słodkiej. Mąkę wsypać do talerza, natomiast jajka roztrzepać w innym naczyniu.
Bułki rozkroić w poprzek. Każdą część bułki namoczyć w jajku i rozsmarować farsz jeszcze raz namoczyć w jajku i obsypać mąką. Na patelni rozgrzać olej , bułki układać do smażenia spodem, chwilę zasmażyć i odwrócić na drugą stronę i smażymy około 2 min.
Wyjąć na talerz. Najbardziej smakują ciepłe z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej.