Sposób przygotowania:
zapiekany bakłażan
umytego bakłażana kroimy w grube plastry. posypujemy sola i odstawiamy na godzinę. Osuszamy bakłażana.
Mięso mielone mieszamy z czosnkiem zgniecionym przez praskę, posiekaną cebulą, solą i pieprzem.
Na każdy plasterek bakłażana nakładamy łyżkę mięsa oraz odrobinę sosu pomidorowego. Pieczemy przez godzinę w dobrze nagrzanym piekarniku. Możemy chwilę przed wyjęciem posypać startym serem. Podajemy z ryżem.
Mięso mielone mieszamy z czosnkiem zgniecionym przez praskę, posiekaną cebulą, solą i pieprzem.
Na każdy plasterek bakłażana nakładamy łyżkę mięsa oraz odrobinę sosu pomidorowego. Pieczemy przez godzinę w dobrze nagrzanym piekarniku. Możemy chwilę przed wyjęciem posypać startym serem. Podajemy z ryżem.