Sposób przygotowania:
Zapiekany baklazany
na sredniej szerokosci plastry,kazdy obsypac sola i zostawic na jakies 20 min,aby puscily sok.Nastepnie oplukac i osuszyc.Na rozgrzanym(dosc duzo oleju) obsmazyc plastry baklazana. Pomidory spazyc i obrac ze skorki,cebule pokroic w pól plasterki,papryke i salami w paseczki. W naczyniu zaroodpornym ulozyc pierwsza warstwe baklazanow,przykrywajac dno,na to rozlozyc troche pomidorow,cebule,salami,papryke,wszystko posypac przyprawami(ja uzylam soli ziolowej,pieprzu i bazyli)i tak ukladac do wyczerpania produktów,ostatnia warstwa powinna byc z baklazanów.Wszytko posypac startym serem. Zapiekac w 200stopniach 20-30 min(mozna sprawdzac czy papryka i cebula sa miekkie).
mania
misia53
kinga
marcz
Anula
Anula
kinga
Anula ja moje naczynie zaroodporne mam bez przykrycia i zapiekam bez,ale w sumie to mysle,ze mozna by przykryc:)))
iwi69