Sposób przygotowania:
Zapiekany ziemniak w pomidorach
Ziemniaki obmyc pod bierzaca woda,wlozyc do duzego garnka tak zeby byly luzno i zalane woda ponad stan ziemniakow ponad 2 centymetry,wsypac lylke wegety i wstawic na gotowanie.Od momentu zagotowania wody - gotowac ok.15 minut.Nastepnie odcedzic wode i odstawic ziemniaki do przestygniecia.W miedzy czasie rostopic maslo - polowe masla wlac na blache, pomidory pokroic w 3-4 milimetrowe plastry.Pomidory ulozyc na blaszce plaster obok plastra dosc ciasno. Ziemniaki kroic w polowki po dlugosci ziemniaka i ukladac na pomidorach tez dosc ciasno.Calosc polac dokladnie reszta rozpuszczonego masla i posypac przyprawa do ziemniakow.Blache przykryc szczelnie folia aluminiowa i wstawic do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180'C. Po 30 minutach zdjac z blachy folie i wlozyc jeszcze do piekarnika na 15 minut podwyzszajac temperature do 200"C.
Po tym czasie posypac calosc swiezym poszatkowanym koperkiem.
SMACZNEGO.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po tym czasie posypac calosc swiezym poszatkowanym koperkiem.
SMACZNEGO.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!