Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Zapikanki domowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne , szczególnie na zimowe wieczory.. gdy o grzybkach możemy sobie pomarzyć.

Zapikanki domowe

Składniki:

Zapikanki domowe

 

  • 2 sztuki bułka długa,
  • 40 dkg grzyby leśne,
  • 1 sztuka przecier pomidorowy,
  • 20 dkg żółty ser w plasterkach,
  • do posmarowania masło

 

Sposób przygotowania:

Zapikanki domowe
Jeżeli mamy grzyby suszone to moczymy je i gotujemy około 10min.
A jeżeli mamy obgotowane i mrożone grzyby to wystarczy je rozmrozić.
Grzyby przekręcamy przez maszynkę.
Następnie bułki długie kroimy na pół a te połówki wzdłuż na pół.
Smarujemy je masłem następnie przecierem pomidorowym i nakładamy grzyby mielone.
Następnie tarty ser żółty bądź w plasterkach.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp 150sto. około 5-10min.
Smacznego!

Tagi:

sery grzyby ser