Sposób przygotowania:
Zapikanki domowe
Jeżeli mamy grzyby suszone to moczymy je i gotujemy około 10min.
A jeżeli mamy obgotowane i mrożone grzyby to wystarczy je rozmrozić.
Grzyby przekręcamy przez maszynkę.
Następnie bułki długie kroimy na pół a te połówki wzdłuż na pół.
Smarujemy je masłem następnie przecierem pomidorowym i nakładamy grzyby mielone.
Następnie tarty ser żółty bądź w plasterkach.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp 150sto. około 5-10min.
Smacznego!
A jeżeli mamy obgotowane i mrożone grzyby to wystarczy je rozmrozić.
Grzyby przekręcamy przez maszynkę.
Następnie bułki długie kroimy na pół a te połówki wzdłuż na pół.
Smarujemy je masłem następnie przecierem pomidorowym i nakładamy grzyby mielone.
Następnie tarty ser żółty bądź w plasterkach.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp 150sto. około 5-10min.
Smacznego!