iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Zarzucajka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ziemniacczana bardzo pożywna i zdrowa

Zarzucajka

Składniki:

Zarzucajka

 

Sposób przygotowania:

Zarzucajka
Kości zalać wodą, ugotować 8 l wywaru, przecedzić. Ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać w gruba kostkę. Pory oczyścić, pokroić w makaron. Warzywa włożyć do 4 l wywaru, dodać liście laurowe, ugotować razem na półmiękko. Kapustę odcisnąć z soku, pokroić.Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Słoninę zasmażyć, włożyć na nią kapustę i cebulę, poddusić. Kapustę dodać do gotujących się półmiękkich ziemniaków, dodać też resztę gorącego wywaru, dogotować. Doprawić solą i czosnkiem do smaku. Do gotowej zupy dodać drobno pokrojoną zieleninę i odcisnąć sok z kapusty.