LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zarzucajka podlaska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tania, smaczna i pożywna zupa.

Zarzucajka podlaska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zarzucajka podlaska

 

 

Sposób przygotowania:

Zarzucajka podlaska
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Warzywa zetrzeć na tarce. Zagotować 1 l wody (lub bulionu – bogatsza wersja), wrzucić warzywa z ziemniakami. Ugotować do miękkości. Dodać kwas i poszatkowaną kapustę kiszoną. Gotować. Słoninę pokroić w kostkę, przetopić, wyjąc skwarki, a z tłuszczu i mąki przygotować jasną zasmażkę. Doprawić zupę, zagotować. Przed podaniem wsypać do zupy skwarki.
Zarzucajka podlaska
Dodanie do bulionu ziemniaków pokrojonych w kostkę.
Zarzucajka podlaska
Szatkowanie kapusty do zarzucajki po podlasku.
Zarzucajka podlaska
Dodanie poszatkowanej kapusty kiszonej do bulionu.
Zarzucajka podlaska
Przygotowanie zasmażki jasnej do zarzucajki.