Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Zawijańce wieprzowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Potrawa troszkę pracochłonna ale efekt murowany!

Zawijańce wieprzowe

Składniki:

Zawijańce wieprzowe

 

  • 1 kg karkówki
  • 70 dag dobrego mielonego mięsa wieprzowego
  • 0,5kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • delikat do mięs
  • czosnek granulowany
  • sos mysliwski KNORR
  • pęczek zielonej pietruszki
  • oraz koniecznie folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Zawijańce wieprzowe
Karkówkę pokroć na płaty, rozbić (tak, żeby nie podziurawić).Posypać przyprawami i odłożyć na 30 min.
Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulką i pieczarkami. doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę pietruszki i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć.Otoczyć w papryce. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do gotującej sie wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować ok. 45 min.
Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem.
Smacznego!