Sposób przygotowania:
Zawijańce wieprzowe
Karkówkę pokroć na płaty, rozbić (tak, żeby nie podziurawić).Posypać przyprawami i odłożyć na 30 min.
Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulką i pieczarkami. doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę pietruszki i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć.Otoczyć w papryce. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do gotującej sie wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować ok. 45 min.
Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem.
Smacznego!
Mięso mielone wymieszać z podsmażoną cebulką i pieczarkami. doprawić solą i pieprzem. Pokroić drobniutko natkę pietruszki i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie. Nałożyć na płaty karkówki i ciasno zwinąć.Otoczyć w papryce. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do gotującej sie wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować ok. 45 min.
Sos przygotować zgodnie z przepisem. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z buraczków lub z pieczywem.
Smacznego!
albertynka
Henia
Czosnek granulowany można zastąpić świeżym, ale papryki niczym, bo daje piekny kolor.A delikat też można pominąć a dosmaczyc po swojemu.Jest to naprawdę eleganckie danie!
margolbn