Sposób przygotowania:
Zawijance z żabnicą
Cukinie umyć, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Żabnicę opłukać, osuszyć, zdjąć skórę i błonę. Piekarnik nagrzać do 190stopni. Przygotować 4 duże kwadraty z folii aluminiowej o boku 23cm. Posmarować je oliwą, rozłożyć na nich równe porcje cukinii i papryki. Filety z żabnicy pokroić na pół i ułożyć na warzywach. Plastry bekonu pokroić na połówki i ułożyć po 3 kawałki na każdym kawałku ryby. Doprawić solą i pieprzem, pokropić pozostałą oliwą. Paczuszki dokładnie zawinąć. Włożyć do żaroodpornego naczynia, wstawić do piekarnika na 25minut. Wyjąć z piekarnika, każdą paczkę delikatnie otworzyć i ułożyć na talerzach. Podawać z makaronem lub chlebem razowym.