kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Zawijany łosoś

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zawijany łosoś idealny zarówno na zimno jak i gorąco

Zawijany łosoś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zawijany łosoś

 

Sposób przygotowania:

Zawijany łosoś
Płat łososia rozdziel na 3 ( za pomocą ostrego noża). Następnie każdy płat posyp pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim. Śliwki pokrój w paski i poukładaj na rybie. Marchewkę obierz i za pomocą obieraczki do warzyw powycinaj paski i poukładaj również na łososiu. Zacznij zwijać od węższej części łososia. Teraz za pomocą sznurka unieruchom go tak, aby podczas smażenia się nie rozwinął. Obtocz w jajku i smaż na bardzo mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i zapiekaj jeszcze przez 20 min w temp. 180*C Podawaj z ziemniakami. Smacznego
Zawijany łosoś
Etap 1 - z fileta zrób 3 - odcinając ostrym nożem
Zawijany łosoś
Etap 2 - każdy z filetów obsyp czosnkiem niedźwiedzim
Zawijany łosoś
Etap 3 - połóż na rybie marchewkę i śliwki
Zawijany łosoś
Etap 4 - zwiń i zwiąż sznurkiem aby się nie rozwinęły podczas dalszej obróbki

Tagi:

śliwki