kkrzysiekk

kkrzysiekk

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Zawijaski wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i szybkie roladki:)

Zawijaski wołowe

Składniki:

Zawijaski wołowe

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski wołowe
Mięso pokroić na wąskie, długie paski, posypać solą i pieprzem, położyć na każdym wzdłuż cienki paseczek słoniny i w poprzek "sztabkę" kiszonego ogórka. Zwinąć, oprószyć mąką, spiąć wykałaczką. Zawijaski dobrze obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody, dodać namoczone wcześniej suszone grzybki i dusić, aż mięso będzie miękkie. Wówczas wlać śmietanę i jeszcze ok. 5-8 minut utrzymać w cieple. podawać do makaronu spaghetti, lub innych.