evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Zawijasy z serem i porem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zawijaski polane sosem smakują wyśmienicie :)

Zawijasy z serem i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zawijasy z serem i porem

 

  • 2 plastry od schabu b/k
  • 4 plastry ser żółty dowolny
  • 5cm por jasnozielona część
  • szczypty na każdy plaster schabu (czosnek granulowany,sól morska,przyprawa do wieprzowiny oraz pieprz )
  • 1 łyżka olej
  • DODATKOWO:
  • Folia spożywcza -przezroczysta

Sposób przygotowania:

Zawijasy z serem i porem
Umyty i osuszony por kroimy w krążki i przesmażamy na 1 łyżce oleju do lekkiego zmięknięcia-odstawiamy. Plastry schabu rozbijamy przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Każdy płat posypujemy w/w przyprawami. Teraz układamy na każdym po dwa plastry sera i po porcji przesmażonego pora. Zawijamy w rulonik i przekładamy na folię spożywczą.Tworzymy tak zwanego cukierka.Końce ciasno związujemy.W garnku gotujemy wodę i wrzucamy cukierki.Gotujemy je około 30 minut.Wyciagamy (uwaga gorące !!!) ściagamy folię i podajemy z ulubionymi dodatkami :) Ja podałam z sosem,ziemniakami i sałatką z buraczków :) SMACZNEGO . . . . .. . . ..
Zawijasy z serem i porem
Umyty i osuszony por kroimy w krążki i przesmażamy na 1 łyżce oleju do lekkiego zmięknięcia-odstawiamy.
Zawijasy z serem i porem
Plastry schabu rozbijamy przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Każdy płat posypujemy w/w przyprawami. Teraz układamy na każdym po dwa plastry sera i po porcji przesmażonego pora.
Zawijasy z serem i porem
Zawijamy w rulonik i przekładamy na folię spożywczą.Tworzymy tak zwanego cukierka.Końce ciasno związujemy.
Zawijasy z serem i porem
W garnku gotujemy wodę i wrzucamy cukierki.Gotujemy je około 30 minut.Wyciagamy (uwaga gorące !!!) ściagamy folię i podajemy z ulubionymi dodatkami :)