Sposób przygotowania:
Zawijasy z serem i porem
Umyty i osuszony por kroimy w krążki i przesmażamy na 1 łyżce oleju do lekkiego zmięknięcia-odstawiamy. Plastry schabu rozbijamy przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Każdy płat posypujemy w/w przyprawami. Teraz układamy na każdym po dwa plastry sera i po porcji przesmażonego pora. Zawijamy w rulonik i przekładamy na folię spożywczą.Tworzymy tak zwanego cukierka.Końce ciasno związujemy.W garnku gotujemy wodę i wrzucamy cukierki.Gotujemy je około 30 minut.Wyciagamy (uwaga gorące !!!) ściagamy folię i podajemy z ulubionymi dodatkami :) Ja podałam z sosem,ziemniakami i sałatką z buraczków :) SMACZNEGO . . . . .. . . ..
zbysiowa
monikaT83
gusia1000
-Natka-