Sposób przygotowania:
Żeberka duszone
Żeberka pokroić na kawałki szerokie na 2 kostki, natrzeć vegetą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem mielonym. Obłożyć plasterkami cebuli. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na kilka godzin ( najlepiej na noc). Cebulę wyrzucić, żeberka obsmażyć na złoto, przełożyc do garnka, podlać niewielką ilością wody, dodać przyprawy i dusic do miękkości. Powstały sos można zagęścić mąką i podbić smietaną. SMACZNEGO!
Sarenka
msewka
Narobiłaś smaku Heniu.5
Henia
Bardzo lubię żeberka i jeść i jako "tworzywo". Spróbuj przechytrzyć córkę! Ja mam taki problem z synem i cebulą. Doszłam już nawet do wprawy!Pozdrawiam!
albertynka
Henia
Może jak spróbuje zmieni zdanie! Właśnie dzisiaj robiłam i nie ma już śladu!Pozdrawiam!
majgrz11maja
Babciagramolka
teresa.rembiesa
Henia
Może i można? Tak sie nauczyłam i robie, ale rzecz do przemyślenia!
albertynka
bo "swiezo"pokrojona lepiej smakuje,a ta "zuzyta"swoj smak i aromat juz oddala - chyba tak to mozna sobie wytlumaczyc